Je bent al een aantal weken zwanger en je buik begint te groeien. Af en toe zit je broek te strak. In de ochtend gaat het nog wel wel maar gedurende de dag gaat je broek steeds strakker zitten en af en toe voel je zelfs de knoop van je broek in de buik drukken. In principe is het dan tijd om een zwangerschapsbroek te gaan dragen. Mocht je toch nog twijfelen omdat je nog niet wil dat mensen zien dat je een positiebroek draagt of nog op zoek moeten naar de perfecte zwangerschapsbroek? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om het nog even met je normale broek vol te houden.

Draag je broek open met een elastiek

Laat je normale broek open en haal een (haar)elastiekje door het knoopsgat en bevestig deze om de knoop. Hiermee vergroot je tijdelijk het comfort van je normale broek waardoor de druk op je buik afneemt. Vergeet niet om een lange trui, shirt of blouse over je broek te dragen. Hiermee verberg je dat je broek open staat,

Open broek met riem erover

Een tweede mogelijkheid is om je normale broek open te laten en er een riem over te dragen. Net als bij de eerste mogelijkheid, het open dragen van je broek met een elastiek, zal de druk op je buik afnemen. De riem zorgt ervoor dat het niet opvalt dat je broek open staat.

Open broek met Bella Band

Het open dragen van je broek met daarover de Bella Band is de derde en laatste optie. De Bella Band is een multifunctionele rekbare band die je tijdens je gehele zwangerschap kunt gebruiken. Met de Bella Band kun je je rits en knoop van je broek open doen zonder dat deze afzakt of iemand het ziet.

Als een van de bovenste drie mogelijkheden niet meer helpen om het comfort van je normale broeken te vergroten dat zit er niets anders meer op dan een zwangerschapsbroek te gaan dragen. In het begin zal een positiebroek wat vreemd aanvoelen maar hij zal in ieder geval comfortabeler zitten dan een knellende broek.