Het zal je niet verbazen dat jeans een van de meest verkochte en gedragen kledingstukken zijn. Veel vrouwen zijn verknocht aan jeans en dragen deze dagelijks. Geen wonder want een mooie jeans zit comfortabel en is vaak overal mee te combineren. Als je zwanger bent zal je spijkerbroek op den duur niet meer comfortabel zitten. Doordat je lichaam verandert en je buik groeit zal je spijkerbroek steeds strakker gaan zitten. Uiteindelijk zal je zelfs je de knoop van je jeans niet meer dicht krijgen. Op het moment dat je jeans niet meer comfortabel zit is het tijd om een zwangerschapsjeans te gaan dragen.

Geen oubollige tuinbroek maar trendy modellen

Waarschijnlijk wil je dit moment zo lang mogelijk uitstellen maar als je eenmaal een zwangerschapsjeans hebt gedragen ben je verknocht aan het comfort en wil je niet anders meer. Hoe eerder je een positiejeans koopt hoe langer je er plezier van hebt en daarnaast hoef je niet bang te zijn om je hele zwangerschap in een oubollige tuinbroek te lopen want zwangerschapsjeans zijn net als normale jeans in verschillende hippe en trendy varianten verkrijgbaar.

Houd je normale maat aan

Omdat je tijdens de zwangerschap groeit denken veel vrouwen dat ze er goed aan doen om een positiejeans een maatje groter dan normaal te kopen. Niets is minder waar, als je een zwangerschapsjeans wilt aanschaffen kun je gewoon je normale maat aanhouden. Houd er bij het passen rekening mee dat een zwangerschapsjeans net als iedere andere spijkerbroek nog iets zal uitlopen.

Welk model zwangerschapsjeans?

Zwangerschapsjeans zijn er net als normale jeans in verschillende modellen. Wanneer kies je nu voor welk model?

  • De straight jeans valt los om het bovenbeen en heeft een rechte pijp. Dit model is erg tijdloos en staat heel goed bij mensen met lange benen.
  • De skinny jeans is op dit moment het meest gewilde model. Dit model valt strak om je bovenbeen en loopt taps toe tot aan de enkel. Vooral mensen met korte benen staat de skinny goed.
  • De slim fit jeans valt wat minder strak om het bovenbeen dan de skinny en heeft een rechte of taps toelopende pijp.
  • De bootcut jeans sluit mooi aan op de heupen en het bovenbeen. Vanaf de knie loopt de broekspijp uit tot over je schoenen. Dit model staat vaak goed bij mensen met bredere heupen.
  • De boyfriend jeans is een overduidelijke tegenhanger van de skinny jeans. De boyfriend jeans valt laag op de heupen en ruim om de benen. Houd er rekening mee dat dit model je wat massiever kan laten lijken.

Welke wassing?

Het model is niet de enige bepalende factor. Denk ook eens na over de wassing, zakken en kleur.

  • Als je onzeker bent over brede heupen dan kun je beter voor een jeans kiezen zonder wassingen rond de liezen en zakken.
  • Kies niet voor een jeans met een lichte wassing op de benen als je, je benen optisch slanker wilt laten lijken.
  • De afstand tussen de zakken op de bil kunnen je billen breder of smaller doen lijken. Als je vind dat je flinke billen hebt kies dan voor grotere zakken.